Radna nedelja kao uvod u naredne aktivnosti u Raški

Razvojni Centar Za Mlade – Sa Opštinom Na TI – Rapška (1)

Mladi polaznici projekta „Sa Opštinom na TI“, uz prisustvo i podršku predstavnika Razvojnog centra za mlade iz Beograda i Opštine Raška, proveli su nedelju, 20. oktobar radno – stičući dodatne veštine na temu javnog nastupa i pripremajući se za radionice koje slede.

Svoja znanja na temu javnog nastupa sa polaznicima je nesebično podelio Nikola Mihajlović, doprinoseći na taj način kvalitetnijoj pripremi polaznika za radionice koje će kao vršnjački edukatori držati u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Opštine Raška.

U nastavku, organizacione dogovore vodili su Aleksandra Knežević, programska direktorka Razvojnog centra za mlade i Dragan Miladinović, odbornik u Skupštini Opštine Raška, uz podršku koordinatorke Kancelarije za mlade Ivane Ilić i menadžera Omladinskog kluba Uroša Savkovića. Ideja je da se u narednom periodu što više mladih uzrasta 14-18 godina upozna sa radom lokalne administracije i mogućnostima sopstvenog uticaja na isti, te su tokom sastanka razmatrane i teme na koje bi trebalo staviti fokus na radionicama koje će uslediti.

„Napominjemo da današnji sastanak nije deo projektnog plana, već predstavlja želju svih nas da se vidimo i uložimo dodatno vreme i energiju u kvalitetnu pripremu vršnjačkih radionica. Ponosni smo što polaznici dele naš entuzijazam i što im nije bilo teško da nedeljno pre podne provedu u radnom ambijentu, razgovarajući o sopstvenom učešću u projektnim aktivnostima“, istakla je tom prilikom Aleksandra Knežević.