Partneri na projektu „Prava u radu, rad na pravima“ ozvaničili saradnju

Razvojni Centar Za Mlade 2

Sporazumi o saradnji među partnerima na projektu „Prava u radu, rad na pravima“ potpisani su u Beogradu, simbolično upravo u nedelji kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava. Sporazume je ispred Razvojnog centra za mlade – koordinatora projekta, potpisao predsednik Nikola Sovrlić.

Koordinator projekta ugostio je partnere iz zemlje, regiona i Evropske unije, među kojima su: Fondacija Budva i Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore, Koalicija mladih SEGA i Sindikat UPOZ Makedonije, udruženje građana Sindikalno edukativni centar i Sindikat uprave Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine, Sindikat uprave Srbije, udruženje „YouthWatch“ iz Slovačke i Sveučilište u Rijeci – Centar za napredne studije iz Hrvatske.

Programska direktorka Razvojnog centra za mlade Aleksandra Knežević ponosna je na uspeh.
– Veoma sam ponosna na sve nas, jer smo svojevrsni pioniri u ovom polju, uvodeći temu radnih prava u omladinski sektor. Smatramo da je izuzetno važno upoznati mlade sa njihovim pravima u radnom okruženju, te svim onim pojavama koje ova prava ugrožavaju i kako se protiv njih boriti, budući da radni život čini jednu od najznačajnijih sfera u životu svakog pojedinca. Cilj nam je, dakle, da kroz projekat „Prava u radu, rad na pravima“ naučimo mlade kakva prava imaju kao zaposleni ljudi, ali i da ih osnažimo da se za ista bore i šire svest o tome. Upravo zato smo se mi iz omladinskih organizacija udružili sa sindikatima. Čeka nas naporna, ali sigurna sam, i uspešna godina, kako bismo zajedničkim snagama sproveli projekat onako kako smo zamislili – ističe ona.

Projekat je podržan u sklopu Erasmus+ programa, KA2 – Capacity Building in the Field of Youth/Western Balkan Window.