Najavljujemo: Đorđe David i „Death Saw bend“ na Festivalu vina u Temišvaru

Festival Vina Temisvar 2018 Ilu

Organizatori Festivala vina, grad Temišvar i temišvarski Centar za kulturu, sa ponosom najavljuju da će subotnje veče, 27. oktobra 2018. obeležiti koncert „Death Saw benda“ iz Srbije.

Koncert će biti održan na Trgu pobede (Piața Victoriei) s početkom u 20 časova po lokalnom vremenu. Na programu će se naći najslušaniji hitovi ovog benda, ali i drugih poznatih rok bendova iz Rumunije i Mađarske – ALPHA Team, Stage5 Band, Proconsul, Pragu’ de Sus, Phaser, Pseudonym.

Ukazujemo da se Festival vina održava od 26. do 28. oktobra na Piața Victoriei u samom centru Temišvara, te da će svoje učešće pored muzičkog programa imati i brojni izlagači vina i vinskih proizvoda iz nekoliko država u okruženju. Festivalski nastup rokenrol benda Death Saw organizovan je u sklopu projekta „Putevima Dositeja Obradovića“ koji sprovodi Razvojni centar za mlade iz Beograda u saradnji sa Savezom Srba u Rumuniji, a sufinansira ga Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije.

Cilj projekta je jačanje veza sa razvijenom srpskom zajednicom u Temišvaru, koja u ovom trenutku broji preko 7.000 Srba, inače aktivnih učesnika društvenog života u Rumuniji. S tim u vezi, i sam koncert zapravo predstavlja svojevrsnu promociju srpske kulture, jezika i običaja i održava se kao druga u nizu aktivnost u okviru projekta „Putevima dositeja Obradovića“.

Podsećanja radi, 8. jula ove godine održana je panel diskusija na temu „Otvoreno o mogućnostima srpsko-rumunske saradnje“ kojoj su prisustvovali brojni zvaničnici grada Temišvara, Saveza Srba u Rumuniji, Zapadnog univerziteta, kao i konzul Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije u Rumuniji Vladan Tadić.